Historie

Historie De Eekhoorn

Jan Schoeman is zijn carrière als voedingsdeskundige ooit begonnen bij REFORMA. In eerste instantie werden deze producten op het gebied van natuurvoeding en dieetvoeding op de markt verkocht. Later werden deze ook bij de supermarkt en natuurwinkel. In 1984 heeft Jan Schoeman een gedeelte van REFORMA overgenomen en is verder gegaan onder de naam ‘De Eekhoorn’. Hij opende daarnaast een voedingspraktijk en de verkooppunten via de markt en eigen winkels werden uitgebreid van vijf naar zeventien.

Na een ernstig auto ongeval in 1992 werd besloten de groothandel alsmede 13 verkooppunten te verkopen.

Een verhuizing naar Ederveen betekende een nieuwe start voor De Eekhoorn. Op de Hoofdweg aldaar werd een nieuwe behuizing gevonden. Wonen en werken op één adres was hier mogelijk. De magazijnen en de praktijk liggen naast het huis. Later werd voedingspraktijk uitgebreid met consulten aan huis van de klant en er werd serieus werk gemaakt met de voeding begeleiding van artiesten en sporters.

Op dit moment werkt Jan Schoeman mee aan medische onderzoeken. Zijn aandeel in het onderzoek is dan over het algemeen de vraag wat de natuurgeneeskunst kan betekenen voor deze patiënten.

Hij werkt onder andere mee aan een onderzoek over fibromyalgie. In het verleden heeft hij meegewerkt aan onderzoeken over candida, migraine, whiplash, burn-out syndroom en wat een marathonschaatser tijdens de marathon bij -20 Celcius krijgt te verduren.

Verder verschijnt er elke maand een artikel over natuurvoeding van zijn hand.

Kom gerust een keer bij ons langs in de winkel, op de markt of maak een afspraak voor een consult of een lezing over natuurvoeding.

 

 

Top